Beskyt din formue mod bankkrak


Spred din formue for at minimere din risiko!

I løbet af de sidste par år har vi desværre oplevet at almindelige private og erhvervsmæssige bankkunder har mistet store dele af deres kontante opsparinger når deres pengeinstitutter er gået konkurs.
Du kan dog selv gøre noget for at fjerne din risiko helt.

Indskydergaranti-fonden

Som bankkunde, både privat og erhverv, i alle danske banker er du dækket af indskydergaranti-fonden for kontante indestående op til 750.000 kr. pr. person pr. bank og ved virksomhed er det 750.000 pr. bank.
Særlige indlån der er reguleret ved lov, fx pensioner, uddannelsesopsparing og boligopsparing bliver dækket fuldt ud. Man kan læse meget mere detaljeret beskrivelse af indskydergaranti-fonden på Finansraadet.dk
Helt konkret betyder det:
Hvis du har 800.000 kr. stående på en almindelig opsparing i X Bank og den går konkurs, så har du mistet 50.000 kr. da Indskydergaranti-fonden kun dækker de første 750.000 kr.
Hvis du har 600.000 kr. stående på en almindelig opsparing i X Bank og 200.000 kr. stående i Y Bank og X Bank går konkurs, så har du ikke mistet noget. Årsagen er at de 600.000 kr. bliver dækket af Indskydergaranti-fonden.

Hvordan kan du sikre dig?

Som du kan se af ovenstående eksempel gælder det om ikke at have mere end 750.000 kr. stående kontant på en konto i et pengeinstitut. Hvis man har flere penge som man gerne vil placere kontant bør man sætte pengene ind i et andet pengeinstitut så man holder sig på max 750.000 kr. pr. pengeinstitut.
Alternativet er at købe aktier, obligationer eller investeringsbeviser i stedet. Men før man køber begiver sig ud i investeringer bør man have gennemgået en investeringsprofil i sit pengeinstitut. Man kan dog også selv lave denne investeringsprofil gennem sin netbank.
Investeringsprofil bruger du til at klarlægge din helt personlige investeringsstrategi ud fra risikovillighed, tidshorisont samt kendskab til området.

Hvor finder jeg den højeste indlånsrente?

Hvis du ikke er interesseret i at løbe risikoen ved at investerer kan du sagtens finde en acceptabel indlånsrente ved at undersøge markedet.
Det kan anbefales at tjekke prissammenligningssiderne MyBanker eller Pengepriser

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hold styr på regnskabet med den rigtige kasseoptælling

Find den A-kasse der er rigtig for dig!

Nyt 30-årigt 3% Obligationslån er åbnet – kan du spare penge?