Hold styr på regnskabet med den rigtige kasseoptælling

Når man driver en virksomhed eller et selskab, har man pligt til at holde styr på sine indtægter og udgifter, for at kunne lave et endeligt regnskab når året er omme. Der er mange måder at gøre regnskab på, men det allervigtigste er, at man gør det nemt for sig selv. For eksempel bør man samle og organisere alle indtægter og udgifter i forskellige bilag med hver sit unikke løbenummer, hvilket gør det nemmere at finde igen. Der kan nemlig opstå mange situationer, hvor du bliver nødt til at gå tilbage i regnskaberne og kigge efter specifikke bilag.

Nemmere er praktisk

Det generelle regnskab bruges til at holde styr på virksomhedens økonomi. På den måde ved man, hvad der skal betales i moms, hvordan årsregnskabet ser ud osv. Kasseoptælling er noget, der foregår dagligt efter dagens omsætning er slut. Det er her du optæller, hvor meget der er solgt i løbet af dagen. Kasseoptælling er det samme som en kasseopgørelse, det vil sige at det udgør de indbetalinger og udbetalinger, der er sket kontant. Når det kommer til det generelle regnskab, er der mange, der vælger at få en bogholder til at holde styr på det. Mange selvstændige starter selv med at klare deres bogføring, men efterhånden som virksomheden vokser, vil det oftest være nødvendigt at ansætte en bogholder. Det afhænger meget af virksomhedens størrelse, hvorvidt der er brug for at gøre ved bogføringen.

Skab overblik

For eksempel kan små virksomheder, som kører mest over banken, nøjes med bogføring hvert halve år eller hvert kvartal. Her er det overskueligt at ordne bogføringen selv. Hvis du derimod har en større virksomhed, hvor der er mange bilag, kan det være nødvendigt at bogføre hver eneste dag. Der er ingen krav om, hvor ofte man bogfører, derfor bestemmer man selv, hvornår man gør det. Bogføring er generelt en god idé, fordi det hjælper til at holde styr på pengene, men samtidig skal bogholderiet heller ikke optage for meget tid.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Vælg den rigtige ejendomsmægler første gang!

Boliga og Boligsiden – et godt værktøj til boligsøgende!