Aktieinvestering – bestem selv din investering

Aktier er et godt valg, hvis du har nogle positive forventninger til udviklingen i nogle særlige selskaber, helt særlige brancher eller til særlige regioner eller lande. Hvis du vælger, at investere i aktier bestemmer du selv din investeringsstrategi – og du kan selv bestemme dine dispositioner og ikke mindst din tidshorisont.

Aktier giver også potentialet til et højere afkast

Det er indenfor aktierne, at der er mulighed for store afkast, der kan mærkes på bundlinjen af porteføljen og altså på det cashflow, der jo forhåbentlig er den attraktive del af det at have en formue investeret rigtigt.
Historisk set har aktier givet et meget højere afkast end obligationer – det taler alle tal for. Det forholder sig dog sådan, at værdien på den korte bane kan svinge rigtig meget, og derfor er det et nødvendigt faktum, at man helst skal investere i aktier, hvis man har en lang tidshorisont. I princippet er der jo ikke en øvre grænse for, hvor meget man så kan tjene på aktier – til gengæld er der en stor sandsynlighed for, at man mister alt det, man har investeret.

Aktien kan være adgangsbillet

Til en aktie kan der være knyttet forskellige rettigheder – det kan være udbytte, altså udbetaling – eller det kan være stemmeret på de årlige generalforsamlinger / aktionærmøder.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hold styr på regnskabet med den rigtige kasseoptælling

Find den A-kasse der er rigtig for dig!

Boliga og Boligsiden – et godt værktøj til boligsøgende!