Aktieinvestering er nu – ikke et historiestudium

Et historisk godt afkast er aldrig nogensinde garanti for fremtidige gode afkast. Ejheller når det gælder investering, der vindes ikke noget ved, at man træder i de der går foran ens fodspor.
Gode investeringskompetencer handler i bund og grund om at kunne se, mærke og forstå markederne, som man skal færdes indenfor. Naturligvis skal man kunne sætte sig ind i nogle bagvedliggende træk, kunne opbygge en viden – men samtidig skal man kunne skue fremad og tænke sig til, hvordan man kan holde fokus på, at der i fremtiden kan skabes tilfredsstillende alfa. Det er slet ikke nok at skue bagud – som guruen indenfor investering siger:
”Afhang alt af historie, ville de rigeste i verden være bibliotekarer.”  Warren Buffet.
Så kort og præcist kan det siges af grundlæggeren af Berkshire Hathaway.

Lyst når andre siger mørkt

På trods af op- og nedture på alverdens børser er der klart bevis for, at det kan betale sig at investere i aktier. De ting man kan drage ud og de tendenser, der kan uddrages peger på, at der er rigtig mange andre parametre, der skal vurderes og på baggrund heraf kan man forsøge sig med at gå én vej, når andre går en anden. På den baggrund kan der investeres med overskud for øje – efter devisen: se lyst når andre ser mørkt.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hold styr på regnskabet med den rigtige kasseoptælling

Find den A-kasse der er rigtig for dig!

Boliga og Boligsiden – et godt værktøj til boligsøgende!