Aktieinvestering: Novo i modvind på det amerikanske marked

Novo Nordisk er uheldigvis kommet i et negativt fokus på det store amerikanske marked. Det handler om beskyldninger om, at Novo har holdt en billigere version af et diabetes-middel ude af markedet – for derigennem at holde sin egne priser højt i markedet. Det er amerikanske indkøbere, der kommer med beskyldninger, der kan forårsage, at Novo Nordisk aktien falder i værdi.

Novo i rent trav?

Holder beskyldningerne har det kostet forbrugere milliarder siden 2009, står der i et gruppesøgsmål, der nu genoptages i Amerika. Det drejer sig om diabetspillen Prandin eller Repaglinide, som Novo havde patent på frem til 2009, det hele handler om. Beskyldningerne går på, at Novo med skjult agenda har misbrugt den amerikanske patentlovgivning.
Novo Nordisk selv tror på, at man vinder sagen over American Sales Company og Rochester Drug Co-operative og igen får stabiliseret tingenes tilstand.
I en sag der ligner denne fra Novo Nordisk, har den store medicinalkoncern Lundbeck nyligt fået en bøde på intet mindre end 700 millioner kroner af EU Kommissionen.
Fremtiden vil vise, hvordan markedet reagerer på beskyldningerne og siden resultatet af dommen over Novo og ikke mindst over Novo Nordisk aktien, som udgør en meget stor del af vores C20.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hold styr på regnskabet med den rigtige kasseoptælling

Find den A-kasse der er rigtig for dig!

Nyt 30-årigt 3% Obligationslån er åbnet – kan du spare penge?