Aktieinvesteringer og obligationsinvesteringer skal følges ad

Aktieinvesteringer og obligationsinvesteringer skal følges ad
Det er uhyre vigtigt med både obligationer og også aktier i porteføljen. Obligationerne skal være det anker eller det centrum, som kan skabe ro og stabilitet i porteføljen – så sikrer du dig bedst, når der er udsving på finansmarkederne – og udsvingene er jo specielt til stede indenfor aktier.
Afkast og risiko eksisterer sammen

Hvor meget afkast ønsker du dig? Og står det i forhold til den risiko, du vil påtage dig?

Når du har vendt og drejet disse to spørgsmål en ekstra gang med dig selv, din partner eller med din finansielle rådgiver, så er du selv klar til at investere, OG så ved du, hvordan der skal deles op mellem obligationer og aktier. Den gamle tommelfingerregel med at obligationsdelen skal være identisk med den alder du har og at resten op til man rammer de hundrede procent, skal være aktier. Så er du altså en 30-årig investor skal du, ifølge disse anvisninger, have 30 procent af den investerede formue i obligationer og resten altså de 70 procent, skal være placeret i aktier. I takt med at man bliver ældre, kan der skrues op for obligationsdelen og længere ned for aktierne – Eller, hvis man lige pludselig ønsker, at tage mere risiko på sig, så kan man vælge at lægge langt flere af de investerede kroner i aktier – altså blive langt mere risikovillig og håbefuld i forhold til at lande et bedre og mere lukrativt afkast.

Mellem appetit og aversion

Hvor stort er dit ønske om eller din appetit på afkast? Og hvor stor er din risikoaversion angst for at miste?
Når man gang på gang vælger at anbefale obligationer og aktier i forening er det naturligvis fordi det ustabile og det stabile skal kombineres.
Obligationen tilbyder investor stor sikkerhed, lav omsætningshastighed og en langt højere grad af stabilitet. Aktierne repræsenterer generelt set en langt højere grad af risikovillighed – større bevægelse og høj grad af større sikkerhed, lavere omsætningshastighed og højere grad af stabilitet. Aktien er mere flukturerende, volatil og meget mere let-påvirkelig.
Når forskellen på obligationer og aktier er forklaret, er det i sammenhængen vigtigt at sige, at i begge tilfælde er der tale om en form for risiko; for der er altid risici forbundet med at investere sine penge – Lige meget om, det er obligationer, aktier eller andre investerings issues.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hold styr på regnskabet med den rigtige kasseoptælling

Find den A-kasse der er rigtig for dig!

Boliga og Boligsiden – et godt værktøj til boligsøgende!