Aktier: Investeringer i amerikanske aktier har gode og dårlige år


Det er påviseligt, at der er år, hvor afkastene til aktionærer er bedre end andre OG disse gode og dårlige år følger de fireårsintervaller, som den amerikanske præsident er valgt ind for.

God kontra dårlig for aktierne

Det tredje år i en præsidentperiode – altså det år, hvor præsidenten har fået mulighed for at sætte dagsordenen igennem en vis tid, er det stærkeste eller det mest lukrative for aktiemarkedet og traditionelt set er det første år det dårligste – Men den første fjerdedel af Præsident Barack Obama nye valgperiode har faktisk været et guldrandet år for aktionærene.

Stor stigning i værdien på aktiemarkedet

Indekset fra Standard & Poors 500 vidner om stigning på 25 procent – det betyder, at 2013, ind til videre, er det tredjebedste år for aktieinvestering i en amerikansk præsidents genvalgsperiode siden 1930 – så godt et år, at der er kommet cirka 10.000 milliarder kroner mere i aktionærenes depoter. Den sidste tids udvikling gør, at det amerikanske aktiemarked er steget med mere end 100 procent siden Obama blev indsat som præsident tilbage i 2009 – et stort og vel nærmest astronomisk tal og det skal da også ses i skæret af Lehman Brothers fald, hvor alting dykkede – starten var svær for Obama – nedgangs- og krisetid – og på sin vis var det også en taknemmelig start; for det kunne jo nærmest kun gå opad for finansmarkederne – om end i et meget langsomt tempo i starten.

Et godt indspark til det træge sydeuropæiske marked

Den amerikanske økonomi har dermed – imod alle odds – været et godt vækstlokomotiv siden krisen start – og med slunken økonomi i store dele af Sydeuropa er der brug for stigninger i aktiekurserne på det globale plan.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hold styr på regnskabet med den rigtige kasseoptælling

Boliga og Boligsiden – et godt værktøj til boligsøgende!

Find den A-kasse der er rigtig for dig!