Aktier stiger: Vestas op


Vestas aktien stiger. Og den er faktisk steget om ikke jævnt så i hvert fald pænt, de sidste måneder. Vestas er aktuel i Bulgarien og i Rumænien. Der er tale om en udviklingsopgave, hvor vindkraftværker skal øge andelen af den grønne elektricitet – samlet værdi af handlen løber op i 127 millioner EUR. Indtjening og omsætning for salget forventes, at kunne indregnes i andet eller tredje kvartal af 2013.
En hel del solgte megawatt er det blevet til på det seneste, senest i Sydafrika, Uruguay og Japan og det har afspejlet sig i, hvordan aktien er steget den sidste tid. Men også i USA blæser der, så at sige, milde vinde.

Bedre aktiekurser

Her ud over har Vestas fået ordre på 105 megawatt til Sydafrika – og det er selskabets største nogensinde til dette land. Vestas skal levere 35 V112 møller på hver 3 megawatt.
Fremtidsperspektivet ser hermed bedre ud for den danske darling Vestas. Dog er der lang vej til at kursen er oppe på fordums tids høje niveau – men sådan er det jo med mange aktieselskaber i post-krise tider.
Med en velunderstøttet og energibevidst amerikansk regering ser det dog ud som om der bliver nogle gode år med ordretilgang fra USA, og det kan være med til at sætte mere skub i Vestas’ salg videre omkring i verden – og det ville give yderligere kursstigninger.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hold styr på regnskabet med den rigtige kasseoptælling

Find den A-kasse der er rigtig for dig!

Boliga og Boligsiden – et godt værktøj til boligsøgende!