Bland dine investeringer ligesom du mikser bolsjer


Det er ikke et spørgsmål om at vælge enten aktier eller obligationer – slet ikke. Det er i stedet et spørgsmål om at vælge begge til. Den bedste portefølje er som regel sammensat af flere aktivklasser, og derigennem opnås den rigtige konstellation og den rigtige eksponering i markedet – både med hensyn til tidshorisont og med hensyn til sammensætningen af de udvalgte værdipapirer. Så derfor; vælg flere elementer fra varehylden.

Et anker i turbulente tider

De finansielle markeders turbulens styrer afkastet. Med sikre og stabile obligationer er den kerne, der skal skabe stabiliteten i porteføljen på plads – i disse tider er der også investeringseksperter, der vælger at rådgive om, at der skal være kontante indestående i porteføljen – specielt, hvis investeringshorisonten er forholdsvis kort, og de investerede midler skal bruges indenfor en overskuelig fremtid.

Se ud over Danmark

Geografisk spredning er en anden side af, hvordan man skaber spredning eller diversitet i porteføljen. Kigger man ud over landets grænser, er der forskellige selskaber, der præsterer noget bedre end de forventelige gennemsnitlige udbyttebetalinger på cirka 2 procent, som danske OMX C20 byder på. I udlandet findes der andre og mere varierede sektorer, og det giver nye muligheder for den varierede portefølje.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hold styr på regnskabet med den rigtige kasseoptælling

Find den A-kasse der er rigtig for dig!

Boliga og Boligsiden – et godt værktøj til boligsøgende!