Husk sikkerheden. Aktier og obligationer – balance mellem håb og frygt

Invester sikkert – gerne i aktier og obligationer – i investeringsforeninger eller i hedgefonde

Når du gerne vil have formuen til at yngle og blive til meget mere, er det vigtigt, at du gør dig helt klart, hvordan dine forventninger til tid ser ud og her overfor står så din frygt for risikoen. Fordi at; bag enhver investering ligger der en pendulerende bevægelse mellem håb og frygt – mellem forventning til fremtidens investeringsafkast og frygt for, at der ikke er noget afkast, at realisere.

Aktiemarkedet går op og ned

Gennem aktieinvestering er du eksponeret mod de mange krumspring, som aktiemarkedet kan tage, når kurserne går op og ned. Alt hvad der i teorien kan influere på verdens aktiemarkeder gør det i praksis. Og det betyder også, at der er et vidst ansvar forbundet med at investere selv. Nogle vælger derfor ofte at gå gennem en investeringsekspert, bank eller kapitalforvalter, der kan hjælpe med at finde de rigtige produkter, at sætte pengene i.

Invester i forening

Ofte vil man i banken få en rådgivning, der peger mod at man skal købe sig ind i investeringsforeninger. Det vil man, fordi bankerne selv ofte har foreninger, som de gerne vil have, at man sætter pengene i – de tjener nemlig selv formuer på, at få omsætning eller værdi ind i egne foreninger. Investeringsforeninger kan være meget gode, man skal blot huske at holde sig orienteret om, hvordan de præsterer og hvordan deres omkostningsstruktur er. På Investeringsforeningsrådets hjemmeside kan man læse meget mere om, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert, og man kan se de enkelte foreningers præstationer.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hold styr på regnskabet med den rigtige kasseoptælling

Find den A-kasse der er rigtig for dig!

Boliga og Boligsiden – et godt værktøj til boligsøgende!