Kinesiske investeringer

Kinas fremtidige vækst, skal komme fra Kina selv; for europæere og amerikanere har ikke længere de samme midler at forbruge for, som for år tilbage, da Kinas økonomiske væksteventyr startede. Og en lang række nøgletal om Kina imponerer – her er nogle af dem:
  • 1,3 milliarder kinesere findes der i Kina, verdens mest folkerige land. Det vil sige, at hver femte menneske på jordkloden er kineser.
  • Kina er verdens andenstørste økonomi – næst efter USA. Kinas BNP per indbygger er dog meget mindre; det er cirka på 30.000 kroner per kineser, og det gør Kina til nummer 90 på listen over verdens rigeste lande.
  • Atten milliarder danske kroner blev der skrevet kontrakter for her i juni måned 2012, da den kinesiske præsident var i Danmark.
  • I Danmark er antallet af besøgende kinesere i 2011 steget med hele 25 procent i forhold til i 2010. I opgjorte tal betyder det, at hen ved 80.000 kinesere besøgte Danmark sidste år.
Når alt kommer til at, er det nok værd at lempe Kina ind i porteføljen, enten gennem en direkte investering eller ved at være indirekte eksponeret overfor det store rige, der ligger i midten.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hold styr på regnskabet med den rigtige kasseoptælling

Find den A-kasse der er rigtig for dig!

Boliga og Boligsiden – et godt værktøj til boligsøgende!