Nyt 30-årigt 3% Obligationslån er åbnet – kan du spare penge?


DER ER HER TALE OM EN HISTORISK LAV FAST RENTE PÅ BARE 3% MED EN LØBETID PÅ 30 ÅR!

Grundet den, stadig, faldende rente har flere Realkreditinstituter nu udbudt et nyt obligationslån med en løbetid på 30 år og en rente på 3%. Vi skal ikke mange år tilbage før end renten på et tilsvarende lån lå på 7%. 
Omlægning:
Hvis du allerdede har en bolig med realkreditbelåning bør du kontakte din bank eller realkreditinstitut for at høre om der er penge at spare for dig ved en omlægning til et 3o-årigt 3% obligationslån.
De elementer du skal være opmærksom på ved omlægningen er:
  • Lav beregningen så det nye lån har samme løbetid som det lån du omlægger. Hvis du fx omlægger et lån med en restløbetid på 25 år. til et nyt lån med en løbetid på 30 år vil den månedlige nettoydelse automatisk være lavere og ikke sammenlignelig.
  • Vær opmærksom på ændringen i hovedstolen på lånet. Hvis du fx omlægger et 5% obligationslån, med en hovedstol på 2.000.000 kr. ved opsigelse til termin (1/4, 1/7, 1/10, 1/12) til kurs 100 og du så optager det nye lån til fx kurs 97.  Det betyder at hovedstolen på det nye lån vil stige med kurstabet, på de 3 kurspoint, fra 2.000.000 kr. til min. 2.060.000 kr + diverse omkostninger til staten og banken/realkreditinstituttet.
  • Med i overvejelserne bør også være hvor lang tid du forventer at bo i din nuværende ejendom. Her skal du regne på om den øgede hovedstol er acceptabel i forhold til de månedlige nettobesparelser og hvornår udligner de hinanden.
  • Hvis du ud over et realkreditlån har en efterfinansiering i form af boliglån eller pantebrev og lignende bør du fortsat have et afdragsfrit lån. Her bør du overveje et 3,5% obligationslån med afdragsfrihed. Dette er i skrivende stund yderst favorabelt grundet en kurs tæt på 100 hvilket betyder at du får et minimalt kurstab. 
Køb af bolig:
Hvis du har købt en bolig og skal til at vælge finansiering kan et 30-årigt 3% obligationslån være en god mulighed. Dette kræver dog at der ikke er tale om efterfinansiering i form af boliglån/pantebrev og lignende med en væsentlig højere rente. For hvis der er bør du overveje et afdragsfrit 3,5% 30-årigt obligationslån og så bruge de sparede afdrag på afbetaling af den dyrere gæld. 
Alternative lånetyper:
Hvis du har en kort tidshorisont i boligen bør man overveje et Flexlån hvor renten låses fast i fx 3 år hvis tidshorisonten er 3-4 år. Renten her er også historisk lav.

Husk at aktiv gældspleje er mindst lige så vigtig som formuepleje – det er dig selv der kan gøre en forskel!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hold styr på regnskabet med den rigtige kasseoptælling

Find den A-kasse der er rigtig for dig!